Home

Optimaal resultaat met lokale biomassa

‘Optimaal resultaat met lokale biomassa’ demonstreert in twee lokale kringlopen (oogst, opslag en warmteopwekking) en op 6 andere oogstlocaties in het land de mogelijkheden van chunks. Dit zoveel mogelijk tegen marktconforme prijzen in praktijk situaties. De ervaringen worden bijgehouden en vertaald in getallen.

Chunks zijn grotere houtchips met mooie snijranden, weinig rafels en nagenoeg geen stofhout. Chunks drogen snel en goed, en broeien nauwelijks. Zelfs als ze gemaakt worden uit vers, vochtig hout. Zo wordt met hetzelfde hout meer energie- en klimaatresultaat bereikt. En, …… lokale opslag en een eenvoudige keten (met lage kosten) wordt mogelijk!

Bekijk op deze website de ervaringen:

Het demonstratieproject ‘Optimaal resultaat met lokale biomassa’ is een zoektocht. Waar komen de voordelen van chunks tot hun recht?:
Kansen liggen bij situaties waar lokale- en regionale opslag en voldoende droog hout nodig zijn. En, men met goedkopere, vochtige en lagere kwaliteit biomassa niet toe kan. Dat is bij kleinere installaties onder de 200 kW en, in mindere mate, bij middelgrote installaties van ca. 500 – 1000 kW.

Bekijk op deze website de ervaringen:

September 2014 was de einddatum van het project. Daarna vinden geen demonstraties meer plaats, u kunt nog wel reageren en de website bekijken tot en met april 2016.

Foto’s: © Ger Kupers

Dit initiatief vindt plaats in het kader van de demonstratieprojecten schoon en zuinig van het ministerie van EL&I. De demonstratie projecten worden ondersteund door:

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial
YouTube
YouTube
LinkedIn
LinkedIn
Share