Presentaties en publicaties

Op deze pagina en elders op deze website verschijnen:

  • ervaringen in de demonstraties en praktijkproeven en oplossingen voor eventuele knelpunten.
  • resultaten van de monitoring en de ketensimulatie voor People, Planet en Profit met het E-land simulatiemodel
  • resultaten van de verkenning van de mogelijkheden en het marktperspectief van chunks als basisgrondstof in andere bioraffinageprojecten
  • ervaringen met opslag van chunks of andere biomassa elders.

Demonstratie/praktijkproef houtoogst op kleine schaal

21 februari 2014 was een regenachtige dag. Ruim 30 deelnemers waren te gast op landgoed Quadenoord. Het uitgebreide verhaal en de ontwikkelingen na de demodag zijn te vinden via deze link elders op de site. Bijvoorbeeld de uiteindelijke kosten van het oogsten van de brandstof, de ervaringen van de opslag met de trektoren en resultaten van de stooktesten met de eikenchunks in de diverse houtketels met vijzelinvoer.

Demonstratie HP-21 en discussie lokale kringloop Remmerstein.

Op 12 april 2013 waren we met 25 deelnemers te gast op landgoed Remmerstein voor een demonstratie van de Laimet HP-21 met handinvoer door Henri de Jonge, bosexploitate en beheerder Dolf Drost. In de jachthut werden onder leiding van Irma Corten de ervaringen tot nu toe in het demonstratieproject doorgenomen en besproken hoe een keten op landgoed Remmerstein eruit zou kunnen zien, ondersteund met berekeningen van de E-land simulatiemodellen. Met de bijdrage van de vele invalhoeken van de deelnemers werd het een interessante uitwisseling van kennis en ervaringen. Hieronder de presentatie:

Presentatie bij voorjaarsdemo’s 2012:

Opslagproef met chunks van fijnspartoppen onder kapschuur.

De proef is inclusief naalden, (ca. 10 % van de droge massa).Kijk vanaf pagina 12 voor het betreffende experiment (LWF, mei 2000).

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial
YouTube
YouTube
LinkedIn
LinkedIn
Share