Over Zilverberg advies

Het landschap is ontstaan door mens en natuur. Landschap leeft. Een fraai en functioneel landschap koestert oude waarden en geeft vorm aan nieuwe. Elk landschap heeft een eigen verhaal. Duurzaam betekent dat ook toekomstige generaties van de kwaliteiten kunnen genieten.

Zilverberg advies werkt als onafhankelijk adviseur met u aan een fraai en functioneel landschap. Zilverberg advies werkt vanuit een breed perspectief, en heeft duurzaamheid hoog in het vaandel.

Onderwerp is het verwaarden van materiaalstromen uit het landschap. Hoe organiseer je dat op een duurzame manier met de betrokkenen? Voor landschap, klimaat, economie, enzovoort. Rekenen, ‘meten is weten’ en management gereedschap op basis van geo-data en The Internet of Things kunnen daarbij van grote waarde zijn. Vanuit het besef dat biomassa een schaars goed is, en zeker biomassa uit aantoonbaar duurzaam beheer,  is Zilverberg advies steeds breder betrokken bij vraagstukken over energie, grondstof en klimaat.

Zilverberg advies is voor advies, uitwerken van ideeën in plannen of projectaanvragen, organiseren en -uitvoeren, lobby, onderwijsactiviteiten.

Zilverberg advies doet dit niet alleen, en werkt samen:

Vertegenwoordigen energiecoöperaties in de Regionale Energie Strategie RES Arnhem-Nijmegen (noord), Voor support bij de helpdesk van Energieloket Midden Gelderland, en Burgerwindpark Koningspleij, ..

Clusterwoningen Toekomst Proof

Als vrijwilliger aanjager actief voor een duurzame wijk voor Clusterwoningen Toekomst Proof, met meten is weten, kleine maatregelen en het maken van een stappenplan op maat in diverse smaken: menukaart en prototypeadviezen.

BOOMapp

Met de makers van geo-gerefereerde, web-based applicatie voor duurzaam landschapsbeheer BOOMapp  (Gisarts en Elfenboom), voor structureren inzamelen reststromen en bijeenbrengen vraag en aanbod.

Voor vertalen in getallen, van biobrandstof en -grondstof ketens voor process, people, planet en profit.

En verder …….

In de activiteiten commissie van de Koninklijke Nederlandse Bosbouwvereniging.

Met de thematafel biomassa.

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial
YouTube
YouTube
LinkedIn
LinkedIn
Share