Samenwerken met beheerprogramma BOOM voor het landschap en de bio-economie

Ervaringen in Noorbeek en Eckelrade (Zuid-Limburg)

In Noorbeek en Eckelrade is in de wintermaanden van ’16/’17 ervaring opgedaan met het webbased, geo gerefereerd, beheerprogramma BOOM.  Coöperatie voor agrarisch natuurbeheer Natuurrijk Limburg, IKL, Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer en Zilverberg advies deden mee.

Efficiënt en zorgvuldig beheer van kleine landschapselementen is niet eenvoudig: er zijn veel eigenaren en het zijn veel kleine elementen. Hetzelfde geldt voor kosteneffectief oogsten, inzamelen en op de markt zetten van de materialen die hierbij vrijkomen. We staan nog aan het begin, maar is al wel duidelijk zicht op de voordelen.


ONDER HET MOTTO ‘WAARDEER HET NATUURLIJK KAPITAAL’ GAAT LIMBURG VERDER.Het beheerprogramma BOOM helpt bij een gecoördineerde, gebiedsgerichte aanpak van landschapsbeheer en geeft overzicht en grip op de vrijkomende materiaalstromen. Met overzicht en grip op het aanbod: wat komt er, van welke kwaliteit, wanneer vrij? kunnen al doende nieuwe en bestaande mogelijkheden verder worden uitgewerkt voor efficiënter beheer, en afzet van materialen met de samenwerkende partijen. Coördinerende rollen zijn daarbij nodig. 

Lees hier de rapportage van de ervaringen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial
YouTube
YouTube
LinkedIn
LinkedIn
Share