Warmte uit Compost Gestructureerd snoeisel inzamelen voor de eerste Limburgse Biomeiler

o.l.v. stichting Biomeiler Nederland, IKL-Limburg, Natuurrijk Limburg en Zilverberg advies

Op 12 januari bouwen IKL en Natuurrijk Limburg onder leiding van de stichting Biomeiler een biomeiler in Voerendaal. Een biomeiler is een grote composthoop waaruit warmte wordt onttrokken die nuttig wordt gebruikt. Bij deze biomeiler wordt de aftap-warmte gebruikt voor het verwarmen van de woning en het bedrijf van Roosevelt Biomassa.

Het wordt een biomeiler met een doorsnede van 8 meter en ruim 200m3 houtsnippers van snoeisel uit het Limburgs landschapsbeheer. Het maken van een biomeiler sluit aan bij het initiatief van beide organisaties voor het gestructureerd inzamelen en bijeenbrengen van vraag en aanbod van biomassa die vrijkomt bij landschapsbeheer. Beheerders leveren een bijdrage aan de bouw met ruim 10 km heggen- en fruitboomsnoeisel. Snoeihout is namelijk geen afval, maar een prima product waar we energie uit kunnen halen en hoogwaardig compost van kunnen maken.

Het is ook mogelijk om een kijkje te nemen tijdens de bouwdag. Aanmelden is niet nodig. Er zijn mensen om uitleg te geven en u kunt diverse presentatiemomenten bijwonen. Presentaties zijn er om 9.15 uur, 11.00 uur en 14.00 uur, over de  geschiedenis, achtergronden en internationale experimenten met biomeilers, het gestructureerd inzamelen van o.a. heggen- en fruitboomsnoeisel, en het initiatief van IKL en Natuurrijk Limburg om meer te doen met de biomassa die vrijkomt bij het beheer van het Limburgs cultuurlandschap.

Hier komt Biomeiler Voerendaal

Entrée is via de voorkant ofwel de Valkenburgerweg ingang van Roosevelt Biomassa!  (i.v.m. de veiligheid, immers aan de achterzijde zijn de werkzaamheden) Er is beperkt parkeergelegenheid.

Meer info op www.ikl-Limburg/Biomeiler/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial
YouTube
YouTube
LinkedIn
LinkedIn
Share